Pieņemšana darbā un personāla atlase, balstoties uz kandidāta personību
    Uz ziņu sarakstu

    Iemesli cilvēku pieņemšanai darbā, pamatojoties uz viņu personību

    Iemesli cilvēku pieņemšanai darbā, pamatojoties uz viņu personību
    Nekad nav viegli atrast un pieņemt darbā jaunus darbiniekus, un, ja ir daudz kandidātu, vispirms tiek izslēgti tie, kuriem nav pietiekamas pieredzes. Lielākā daļa darba devēju apzināti nepievērš lielu uzmanību kandidātu personībai, un, kad tas tiek darīts, tas notiek intervijas laikā, un tajā laikā daudzi jau ir izslēgti no kandidatūras. Darba devējus joprojām galvenokārt interesē iepriekšējā pieredze un viņu prasmju kopums. Tomēr šeit ir daži iemesli, kāpēc vajadzētu pievērst uzmanību kandidātu personībām:

    • Prasmes var apgūt – lai arī vairums darba devēju pieņem darbā, pamatojoties uz prasmēm, tad jāatceras, ka dažādas prasmes var apgūt, bet nevar mainīt cilvēka raksturu. Visas nepieciešamās prasmes jaunajā amatā tiks apgūtas aptuveni trīs mēnešu laikā. Tas, ko nevar iemācīt, ir cilvēka vēlme mācīties un attīstīties, darba tikums, godīgums un atvērtība, kā arī atbilstība citiem komandas dalībniekiem. Piemēram, ja jūsu uzņēmumam ir nepieciešams pārdevējs un ir izvēle starp diviem cilvēkiem - jaunu pārdevēju, kuram nav pieredzes, bet viņš vēlas pārdot, un cilvēkiem viņš patīk savas spilgtās personības un harismas dēļ. Vai arī tomēr labāks būtu kāds, kurš šo darbu dara jau 20 gadus, bet ir jau no tā noguris, un klienti to vienmēr pamanītu. Kuru variantu jūs izvēlētos?
    • Komanda var izšķirt visu – ir maz darbu, kuros cilvēki strādā pilnīgi vieni un nav vajadzības komunicēt ar kolēģiem. Lielākajā daļā uzņēmumu komunikācija ar komandu ir svarīga, īpaši lielākiem projektiem. Citiem vārdiem sakot, pieņemot darbā jaunu cilvēku, jums joprojām ir jāpatur prātā, kā viņš vai viņa iederēsies esošajā komandā. Pārāk atšķirīgu personību mijiedarbībā ir liela iespēja, ka radīsies konflikti.
    • Nepiemērotu darbinieku nomaiņa maksā daudz – ja darbinieks iekļaujas uzņēmumā, viņš daudz retāk aizies vai tiks atlaists. Jauna cilvēka atrašana ir dārga un prasa daudz laika, lai atkal kādu apmācītu.
    • Lielāka darbinieku iesaiste – cilvēki, kuriem patīk savs darbs, ir apmierinātāki, kas nozīmē, ka viņi ir atvērti attīstībai un virzībai uz priekšu savā karjerā. Kad darbinieki sader kopā, viņi sadarbojas un dalās idejās, kas galu galā nozīmē lielākus panākumus uzņēmumam.
    Stafferty Corporate Websites
    Загрузка...
    Хочу в Stafferty!
    Загрузка...
    Заявка на услугу
    Загрузка...
    Logo Stafferty
    Загрузка...
    Logo Stafferty
    Загрузка...
    Logo Stafferty
    Загрузка...