Raksturīgākās kļūdas, sagatavojot CV
    Uz ziņu sarakstu

    Visbiežāk pieļautās CV kļūdas, no kurām vajadzētu izvairīties

    Visbiežāk pieļautās CV kļūdas, no kurām vajadzētu izvairīties

    CV ir pats pirmais iespaids, ko Tu atstāsi uz darba devēju vai personāla atlases speciālistu. Ja pirmais iespaids nav labs, par uzaicinājumu uz darba interviju vari pat nesapņot. Tomēr, lai arī cik rūpīgi Tu nepārskatītu savu CV, pieļaut kļūdu ir pavisam vienkārši. Pat ja esi kvalificēts kandidāts, pieļauta drukas kļūda var būtiski ietekmēt Tavu iespēju tikt pie darba intervijas. Lai parūpētos, ka Tavs CV nokļūst darbā pieņemšanas vadītāja rokās, mēs apkopojām raksturīgākās kļūdas, no kurām jāizvairās:

    1. Pareizrakstības kļūdas un slikta gramatika

    Kļūdīties ir cilvēciski, tomēr pareizrakstības kļūdas izskatās neprofesionāli un pavirši. Tas tikai pierāda, ka neesi pietiekami rūpīgi pārbaudījis savu CV pirms nosūtīšanas.

    • Vislabākais veids ir paskatīties uz savu CV ar “svaigu aci”. Pajautā kādam uzticamam draugam, kolēģim vai ģimenes loceklim pārbaudīt, vai neesi pieļāvis kādu kļūdu. Vai arī izdrukā to pirms nosūtīšanas un izlasi – uz papīra vienmēr uzreiz var pamanīt nepilnības.

    2. Pārāk garš CV

    Pat ja Tev ir liela darba pieredze, zināšanas un prasmes, Tavam CV ideālā gadījumā nevajadzētu pārsniegt divas A4 lapas.

    • Koncentrējies uz sasniegtajiem rezultātiem un tām lomām, kuras atstājušas būtisku nospiedumu Tavā karjerā. Ja uzskati, ka nepieciešams iekļaut papildu informāciju, Tu vienmēr vari vairāk pastāstīt darba intervijā.

    3. Meli un pārspīlējumi

    Neatkarīgi no tā, vai plāno pārspīlēt vai “piepušķot” savas valodas zināšanas vai kvalifikāciju, melot savā CV nekad nav laba ideja. Dažos gadījumos to pat var uzskatīt par krāpšanu, ja pateicoties meliem iegūsi labu apmaksātu amatu.

    • Esi patiess par sevi un savām zināšanām un prasmēm. Neaizmirsti, ka jaunas prasmes vienmēr var iemācīties.

    4. Vājš noformējums

    Slikti formatēts CV ir viena no pirmajām lietām, ko darba devējs pamana, aplūkojot Tavu CV. Tas var radīt sliktu iespaidu par Tevi, jo neesi pievērsis īpašu uzmanību detaļām.

    • Tavs CV ir Tavs atspoguļojums, tāpēc pārliecinies, vai izkārtojums ir pēc iespējas tuvāks ideālam. Daba devēji vēlas redzēt viegli pārskatāmus, skenējamus, pievilcīgus un profesionālus CV. Ja lasītājs redz, ka kaut kas ir slikti formatēts, Tavu CV nebūs vēlme lasīt tālāk.

    5. Koncentrēšanās uz pienākumiem nevis panākumiem

    Viena no visbiežāk pieļautajām CV kļūdām ir vienkārša pienākumu uzskaitīšana katrā iepriekš pildītajā darba lomā. Tomēr tas darba devējam liek uzzināt tikai par to, ko esi darījis, nevis to, cik labi veici katru darbu.

    • Koncentrējoties uz sasniegumiem un rezultātiem, Tu vairāk izcelies citu kandidātu vidū. Galvenā uzmanība jāpievērš tam, ko cilvēks ir ieguvis no darba un ko viņš ir spējīgs sniegt jaunajam uzņēmumam.

    6. Kļūdaina vai nepietiekoša kontaktinformācija

    Ja Tavā CV trūkst tik svarīga informācija kā e-pasta adrese vai tālruņa numurs, personāla atlases speciālistam vai darba devējam būs grūti ar Tevi sazināties. Turklāt, nepiemērotas e-pasta adreses norādīšana var nekavējoties sabojāt Tavu CV.

    • Pārliecinies, vai Tavs norādītais e-pasts ir piemērots un rada pareizo iespaidu. Lai paliktu drošs, izmanto e-pasta adresi, kurā vienkārši ir Tavs vārds un uzvārds.

    7. Vaļasprieku un interešu trūkums

    Hobiji un intereses ir lielisks veids, kā sniegt nelielu ieskatu par to, kas Tu esi kā personība un kā Tu vari iekļauties komandā.

    • Padomā par lietām, kas Tevi aizrauj, un kas papildinās Tavu pieteikumu. Minētie vaļasprieki palīdzēs izcelt Tavas komandas darba, vadību, laika plānošanas un komunikācijas prasmes, kā arī parādīt Tavu centību un apņēmību.

     

    Tev ir tikai viena iespēja atstāt pirmo iespaidu. Tāpēc pārliecinies, ka pirmais iespaids, ko atstāj Tavs CV, ir pietiekoši labs. Lai veicas ar pieteikšanos darbā!

    Stafferty Corporate Websites
    Загрузка...
    Хочу в Stafferty!
    Загрузка...
    Заявка на услугу
    Загрузка...
    Logo Stafferty
    Загрузка...
    Logo Stafferty
    Загрузка...
    Logo Stafferty
    Загрузка...