Kādus jautājumus uzdod darba intervijā, un kā uz tiem atbildēt?
    Uz ziņu sarakstu

    10 populārākie darba intervijas jautājumi un labākās atbildes

    10 populārākie darba intervijas jautājumi un labākās atbildes

    Viens no svarīgākajiem uzdevumiem darba meklēšanas procesā ir veiksmīgi sagatavoties darba intervijai, lai spētu efektīvi atbildēt uz darba devēja uzdotajiem jautājumiem. Tāpēc mēs esam apkopojuši visbiežāk uzdotos intervijas jautājumus un padomus, kā uz katru no tiem vislabāk atbildēt, lai palīdzētu Tev ne tikai atstāt lielisku iespaidu uz darba devēju, bet arī nokļūt sev vēlamajā amatā: 

    1. “Pastāstiet par sevi”

    Šis ir viens no pirmajiem jautājumiem, kas Tev, visticamāk, tiks uzdots. Esi gatavs runāt par sevi un to, kāpēc Tu būtu ideāls kandidāts šim amatam. Intervētājs, galvenokārt, vēlas uzzināt, kāpēc Tu esi lieliski piemērots šim darbam.

    • Mēģini atbildēt uz jautājumiem par sevi, nesniedzot pārāk daudz vai pārāk maz personiskās informācijas. Vari sākt, daloties ar savām personīgajām interesēm un pieredzi, kas nav tieši saistīta ar darbu, piemēram, par iecienītāko hobiju vai īsu ieskatu par to, kur esi uzaudzis, savu izglītību un to, kas Tevi visvairāk motivē.

    2. “Kāpēc Jūs būtu vispiemērotākais šim amatam?”

    Vai Tu esi vislabākais kandidāts šim darbam? Darbā pieņemšanas vadītājs vēlas uzzināt, vai Tev ir visa nepieciešamā kvalifikācija. Esi gatavs paskaidrot, kāpēc tieši Tevi būtu jāpieņem darbā.

    • Pārvērt savu atbildi par pārliecinošu, kodolīgu un mērķtiecīgu pārdošanas prezentāciju, kurā atklājas informācija par to, ko esi spējīgs piedāvāt uzņēmumam. Šis ir piemērots laiks, lai pārskatītu savas CV norādītās prasmes un iemaņas, lai spētu atbildēt atbilstoši intervētāja interesēm.

    3. “Kāpēc Jūs vēlaties šo darbu?”

    Kāpēc Tu esi piemērots šim amatam? Ko tu paveiktu, ja tiktu pieņemts darbā? Šis intervijas jautājums sniedz Tev iespēju parādīt intervētājam, ko zini par uzņēmumu un amatu, tāpēc pirms tam velti laiku, lai rūpīgi izpētītu uzņēmumu, tā produktus, pakalpojumus, kultūru un misiju.

    • Konkrēti norādi, kas padara Tevi piemērotu šai lomai, un norādi uzņēmuma un amata aspektus, kas Tevi visvairāk uzrunā.

    4. “Kāda ir Jūsu līdzšinējā pieredze līdzīgā amatā?”

    Darbā pieņemšanas vadītāji uzdod šo jautājumu, lai uzzinātu, kā Tava iepriekšējā darba pieredze un izglītība atbilst šim darbam. Lai sagatavotos atbildei, izveido sev atbilstošāko kvalifikāciju sarakstu un saskaņo tās ar darba aprakstā norādītajām prasībām.

    • Ir svarīgi paskaidrot, kā Tava pieredze palīdzēs darba devējam, ja Tevi pieņemtu darbā. Tev nav jāiegaumē un jāiemācās savas atbildes no galvas, bet sagatavojies dalīties ar to, ko esi paveicis savās iepriekšējās pozīcijās.

    5. “Kāpēc aizgājāt (vai vēlaties aiziet) no iepriekšējās darba vietas?”

    Esi gatavs atbildēt uz šo jautājumu. Tev būs jāsniedz godīga atbilde, kas atspoguļo Tavus aiziešanas iemeslus, bet saglabā tos pozitīvus. Pat ja pameti iepriekšējo darbu sarežģītos apstākļos, darba intervijā nav ieteicams dalīties ar tādu informāciju.

    • Intervētājs vēlas uzzināt, kāpēc aizgāji no darba un kāpēc vēlies strādāt tieši viņa uzņēmumā. Kad tiek uzdots jautājums par to, kāpēc vēlies pāriet no pašreizējās pozīcijas, pieturies pie faktiem, esi tiešs un koncentrējies uz savu atbildi nākotnes izteiksmē.

    6. “Kādas ir Jūsu stiprās puses?”

    Šis ir viens no jautājumiem, ko darba devēji intervijā uzdod vienmēr, lai noteiktu, cik labi esi kvalificēts šim amatam. Kad Tev jautā par savām stiprākajām personības iezīmēm, ir svarīgi izcelt tās īpašības, kas atbilst konkrētajai pozīcijai un kas atšķirs Tevi no citiem kandidātiem.

    • Darbības izsaka vairāk kā vārdi, tāpēc, atbildot uz šo jautājumu, atceries “parādīt” nevis tikai “pastāstīt”. Piemēram, tā vietā, lai paziņotu, ka esi lielisks problēmu risinātājs, tā vietā padalies ar savas pieredzes stāstu, kas to pierāda, un ideālā gadījumā vari izstāstīt anekdoti no savas profesionālās pieredzes.

    7. “Kādas ir Jūsu vājās puses?”

    Visiem cilvēkiem ir savi plusi un mīnusi, un šis ir vēl viens tipisks jautājums, kas bieži tiek uzdots darba intervijā, lai noskaidrotu ne tikai Tavas stiprās, bet arī vājās puses. Tomēr pacenties sniegt atbildi, savas šķietami "vājās puses” pārvēršot stiprajās.

    • Šis jautājums ir iespēja parādīt darbā pieņemšanas vadītājam, ka esi lieliski kvalificēts šim darbam. Papildus tam, lai uzzinātu, vai Tev ir piemēroti akreditācijas dari, vadītājs vēlēsies uzzināt, vai esi spējīgs pieņemt izaicinājumus un apgūt jaunas prasmes un uzdevumus.

    8. “Kā Jūs tiekat galā ar stresa situācijām?”

    Ne vienmēr viss noris gludi un iet kā pa sviestu. Kā Tu tiec galā ar sarežģījumiem un augsta stresa situācijām? Vai esi spējīgs strādāt zem liela spiediena, vai Tu labāk dod priekšroku mierīgāka rakstura darbam? Un kā Tu rīkojies, kad kaut kas noiet greizi? Darba devējs vēlas noskaidrot, vai esi spējīgs izturēt stresu darba vietā.

    • Izvairies apgalvot, ka nekad neesi piedzīvojis stresu. Drīzāk formulē savu atbildi tādā veidā, kas atzītu stresu darba vietā un atklātu, kā esi to pārvarējis vai pat izmantojis savā labā.

    9. “Kādas ir Jūsu algas ekspektācijas?”

    Kādu atalgojumu Tu vēlies saņemt? Uz jautājumiem par naudu vienmēr ir grūti atbildēt. Tomēr pacenties nepārdot sevi par zemu cenu.

    • Veic izpēti pirms intervijas, lai Tu būtu gatavs nosaukt vēlamo algu (vai algas diapazonu). Turklāt, ir vairāki bezmaksas tiešsaistes algu kalkulatori, kas var nodrošināt saprātīgu diapazonu, pamatojoties uz Tava amata nosaukumu, darba devēju, pieredzi, prasmēm un atrašanās vietu.

    10. “Kādi ir Jūsu nākotnes mērķi?”

    Vai Tu plāno palikt uzņēmumā ilgu laiku? Kādi ir Tavi lielākie karjeras mērķi tuvāko gadu laikā? Vai Tavi nākotnes plāni atbilst tādam pašam karjeras ceļam, kas būtu šim amatam?

    • Šis jautājums ir paredzēts, lai noskaidrotu, vai grasies palikt uz ilgu laiku uzņēmumā, vai tiklīdz atradīsies labāka iespēja. Savā atbildē koncentrējies uz potenciālo pozīciju un uzņēmumu, atkārtojot intervētājam, ka amats atbilst Taviem ilgtermiņa mērķiem.

    Stafferty Corporate Websites
    Загрузка...
    Хочу в Stafferty!
    Загрузка...
    Заявка на услугу
    Загрузка...
    Logo Stafferty
    Загрузка...
    Logo Stafferty
    Загрузка...
    Logo Stafferty
    Загрузка...