10 lieliski padomi, kā veiksmīgi sagatavoties darba intervijai
    Uz ziņu sarakstu

    Kā atstāt lielisku iespaidu darba intervijā?

    Kā atstāt lielisku iespaidu darba intervijā?

    Darba meklēšana var būt ļoti nogurdinoša. Bet, kad runa ir par intervijām, Tev noteikti jābūt savu uzdevumu augstumos. Lai gan ir daudz ieteikumu par to, kā sagatavoties atbildēt uz intervijas jautājumiem, tikpat svarīgi ir tas, ko dari pirms un arī pēc intervijas. Piemēram, ierodoties laicīgi, nosūtot pēc intervijas pateicības vēstuli, tāpat arī telefona neizmantošana intervijas laikā var būtiski ietekmēt to, vai tiksi pieņemts darbā. Tāpēc mēs apkopojām 10 noderīgus padomus, lai Tu varētu veiksmīgi sagatavoties savai nākošajai darba intervijai:

    Kā sagatavoties pirms intervijas? 

    • Izpēti uzņēmumu. Izpratne un papildu zināšanas par uzņēmumu var atstāt ļoti labu pirmo iespaidu, turklāt tas parāda Tavu pārliecību. Iepazīstoties uzņēmuma mājaslapu, sociālo mediju ierakstiem un jaunākajām preses relīzes, tiks nodrošināta stabila izpratne par uzņēmuma mērķiem, turklāt arī intervijas laikā vari “nejauši” pieminēt aktuālāko informāciju, parādot intervētājam savas zināšanas.
    • Pārlasi darba aprakstu. Vari to izdrukāt un paņemt līdzi, lai varētu intervijas laikā uzsvērt konkrētās prasmes, kuras darba devējs meklē. Mini piemērus no iepriekšējās darba pieredzes, kas atbilst šī amata prasībām. 

    • Pārskati savus sociālo tīklu profilus. Ir svarīgi pārliecināties, ka Tavos sociālajos tīklos ir tādas publikācijas, kas atspoguļo Tavu personību un intereses, kā arī potenciālajam darba devējam nebūtu iebildumu par to, ko esi publicējis. 

    • Paņem līdzi pierakstu kladi. Paņemot līdzi pierakstus, Tu izskaties sagatavojies. Turklāt ne tikai intervētājam ir svarīgi iepazīt Tevi, bet arī Tev – uzņēmumu. Tāpēc pieraksti uz vietas visu, ko būtu noderīgi atcerēties vēlāk. 

    • Ierodies laicīgi. Saplāno savu grafiku tā, lai varētu ierasties 10-15 minūtes agrāk. Ja izmanto sabiedrisko transport, sagatavo rezerves plānu, ja nu gadījumā transports kavējas vai rodas sastrēgumi. 

    Ko ieteicams darīt intervijas laikā? 

    • Saglabā autentiskumu. Ļoti būtiski ir būt patiesam un pozitīvam intervijas laikā, jo tas var veicināt vieglu un veiksmīgu komunikāciju ar darba devēju.
    • Esi kodolīgs. Tavs laiks ar katru intervētāju ir ierobežots, tāpēc centies neizplūst pārlieku garās atbildēs un “ūdens liešanā”. Turklāt atbilžu praktizēšana iepriekš var palīdzēt vairāk koncentrēties intervijas laikā. 

    • Neizsakies negatīvi par saviem iepriekšējiem darba devējiem. Uzņēmēji vēlas nolīgt problēmu risinātājus, kas spēj pārvarēt sarežģītas situācijas. Tāpēc, ja jūties slikti par savu iepriekšējo darba vietu, labāk koncentrējies sarunā uz to, ko esi ieguvis no šīs pieredzes, un ko vēlies darīt tālāk.

    • Uzdod jautājumus. Kādā brīdī Tev, visticamāk, tiks vaicāts: “Vai Jums ir kādi jautājumi?”. Nepalaid to garām – tā ir lieliska iespēja parādīt, ka Tev patiešām interesē šī vakance un uzņēmums, kā arī sniedz iespēju intervētājam mazliet pastāstīt arī par sevi. Jautājumi par vadības stildu vai uzņēmuma kultūru ir labs sākums. 

    Pēc intervijas

    • Nosūti personalizētu pateicības vēstuli. Neaizmirsti palūgt vizītkarti katrai personai, kas Tevi intervē, lai vēlāk varētu individuāli sazināties un nosūtīt pateicības e-pastu. Ja intervija bija no rīta, nosūti ziņojumu tajā pašā dienā. Bet, ja intervija bijusi pēcpusdienā, pateicību vari nosūtīt arī nākošajā rītā. Pārliecinies, lai katrs e-pasta ziņojums atšķiras no citiem, izmantojot sarunu laikā veiktās piezīmes.

    Stafferty Corporate Websites
    Загрузка...
    Хочу в Stafferty!
    Загрузка...
    Заявка на услугу
    Загрузка...
    Logo Stafferty
    Загрузка...
    Logo Stafferty
    Загрузка...
    Logo Stafferty
    Загрузка...