Padomi, kā uzlabot savu CV
    Uz ziņu sarakstu

    Kā uzlabot savu CV?

    Kā uzlabot savu CV?

    CV (Curriculum Vitae) jeb dzīves apraksts ir Tavas darba pieredzes, kvalifikāciju un prasmju apkopojums. Šī dokumenta mērķis ir viens: pozitīvi ietekmēt lasītāju un panākt to, ka darba devējs ar Tevi sazinās par darba iespējām. Ir dažādas pārbaudītas metodes CV rakstīšanā, kuras vari izmantot, lai nodrošinātu iespēju, ka Tavs dzīves apraksts ir efektīvs darba tirgū.

    Šajā rakstā mēs vēlamies sniegt labākos CV rakstīšanas padomus, kurus ieteicams izmantot savā CV, lai palīdzētu Tev iegūt vēlamo amatu. Izmanto tālāk sniegtos 7 ieteikumus, lai uzlabotu savu CV un attīstītu savu karjeru:

    • Izpēti lomas, kurām piesakies.
    Veic izpēti par sev vēlamo amatu un tā aprasktu, lai uzzinātu, ko uzņēmumi meklē, un ko viņi sagaida no darbiniekiem. Pēc tam noskaidro, kā Tu vari iekļauties kompānijā, attiecīgi pielāgojot savu CV.

    • Esi sasniegumu guvējs, nevis darītājs.
    Izmanto spēcīgas frāzes un valodu, kas atspoguļos un pierādīs to, ka sasniedz savus mērķus un esi panākumiem bagāts. Šeit ir piemērs, ko rakstītu darītājs: “Atbildīgs par uzņēmuma pakalpojumu pārdošanu”. Lūk, piemērs, ko rakstītu sasniegumu guvējis: “Uzņēmumu pārdošanas optimizēšana, ieviešot jaunus procesus”.

    • Izvairies no klišejām.
    Īpaši bieži dzīves aprakstā tiek izmantotas tādas klišejas kā “strādīgs”, “patstāvīgs” vai “labi strādāju vienatnē un komandā”. Personāla atlases speciālisti redz šos vārdus un frāzes simtiem reižu dienā. Tādējādi tie nekā nepalīdz izcelties Tavam CV. Atbrīvojies no visām klišejām un aizstāj tās ar saistošāku un oriģinālāku rakstīšanas valodu.

    • Izmanto skaitļus un statistiku.
    Iekļauj metriku, skaitļus un datus, lai izceltu savus sasniegumus un sniegtu spēcīgāku ietekmi uz personāla atlases speciālistiem. Lai noteiktu statistiku, Tev nepieciešams veikt izpēti un aprēķinus, taču tam ir liela vērtība.

    • Nedrīkst iekļaut…
    Neiekļauj pārāk personīgu informāciju, piemēram, ģimenes stāvokli, tautību un dzimumu. Darba devējiem nav atļauts pieņemt lēmumu, balstoties uz šādām detaļām, tāpēc to iekļaušana var likt lasītājam justies neērti, saņemot šādu informāciju.

    • Iekļauj brīvprātīgo darbu.
    Brīvprātīgais darbs ir lielisks veids, kā ļaut pievērst uzmanību Tavām prasmēm un kaislībām. Uzskaiti savu brīvprātīgā darba pieredzi tāpat kā Tu pieminētu darbu, lai izceltu iegūto pieredzi un prasmes. Tas ir īpaši efektīvi, ja esi tikko absolvējis universitāti vai esi ilgu laiku bijis bez darba.

    • Iegūsti jaunu CV saturu.
    Sarežģītāks, bet ļoti efektīvs veids, kā uzlabot savu CV, ir iegūt jaunu pieredzi. Piemēram, ja mācies universitātē un meklē savu pirmo darbu, Tev ir iespēja uzņemties vadošo lomu komandā, lai demonstrētu savas vadības un organizatoriskās prasmes.

    Stafferty Corporate Websites
    Загрузка...
    Хочу в Stafferty!
    Загрузка...
    Заявка на услугу
    Загрузка...
    Logo Stafferty
    Загрузка...
    Logo Stafferty
    Загрузка...
    Logo Stafferty
    Загрузка...