Vai svarīgi pievienot motivācijas vēstuli, piesakoties vakancei?
    Uz ziņu sarakstu

    Kāpēc svarīgi pievienot motivācijas vēstuli, piesakoties darbā?

    Kāpēc svarīgi pievienot motivācijas vēstuli, piesakoties darbā?

    Piesakoties atvērtai vakancei jebkurā organizācijā, darba devēji, kā daļu no pieteikšanās procesa, vienmēr no kandidātiem sagaida pievienotu CV. Tomēr daži uzņēmumi pieprasa, lai kopā ar savu CV tiktu pievienota arī motivācijas vēstule, kas paskaidrotu, kāpēc esi kvalificēts konkrētajam amatam. Lai gan dažās pozīcijās motivācijas vēstules pievienošana nav obligāta prasība, ir ieteicams tik un tā iekļaut to savā iesniegtajā darba pieteikumā. Tāpēc šajā rakstā mēs vēlamies iepazīstināt ar to, kas ir motivācijas vēstule, un kāpēc ir svarīgi to pievienot, piesakoties vakancei.

    Kas ir motivācijas vēstule?

    Motivācijas vēstule ir ziņojums vienas lappuses garumā, kas tiek nosūtīts kopā ar darba pieteikumu un sniedz informāciju par amatu, uz kuru vēlies pretendēt, Tavu kvalifikāciju attiecībā uz to, un kāpēc Tevi interesē darbs šajā uzņēmumā. Labi uzrakstīta motivācijas vēstule var palīdzēt Tev izcelties uz pārējo konkurentu fona.

    Kāpēc svarīgi pievienot motivācijas vēstuli?

    1. Tā vairāk iepazīstina ar Tevi

    • Motivācijas vēstule sniedz Tev iespēju sīkāk pastāstīt par savu stāstu pirms intervijas ar darbā pieņemšanas vadītāju. Kamēr Tev ir iespēja demonstrēt savu kvalifikāciju un piemērotību atvērtajam amatam, darba devējs var vairāk uzzināt par Tavu pašreizējo situāciju. Piemēram, iespējams, esi pametis iepriekšējo darba vietu un centies sākt pavisam jaunu karjeras ceļu, vai arī esi iesācēja līmeņa darbinieks, kurš vēlas iegūt profesionālu darba pieredzi. Jebkurā gadījumā – motivācijas vēstule sniedz iespēju definēt savu personīgo zīmolu un parādīt, kāda veida pamatvērtības Tu vari sniegt uzņēmumam.

    2. Tas palīdz izveidot attiecības ar darba devēju

    • Attiecību veidošana ir ļoti svarīga, lai iegūtu darbu, kas atbilst Taviem karjeras mērķiem. Tas pats attiecas uz motivācijas vēstules rakstīšanu. Galvenā atšķirība starp CV un motivācijas vēstuli ir tā, ka CV ietver faktus par līdz šim paveikto, savukārt, motivācijas vēstule darba devējam parāda Tavu personību.

    3. Tas paskaidro, kas Tevi iesdvesmo pieteikties vakancei

    • Iespējams, ka esi izmantojis tīklošanos (angļu: networking), lai palīdzētu iegūt šo darbu. Varbūt piedalījies informatīvajā intervijā vai vienkārši pazīsti kādu, kurš strādā šajā uzņēmumā (piemēram, draugu vai ģimenes locekli), vai varbūt esi dzirdējis par vakanci kādā tīklu veidošanas pasākumā. Neatkarīgi no tā, motivācijas vēstulē paskaidrots, kā esi uzzinājis par šo amatu un kas iedvesmoja Tevi tam pieteikties.

     

    Esi noskaidrojis galvenos iemeslus, kāpēc svarīgi pievienot motivācijas vēstuli, piesakoties sev vēlamajai vakancei, un tagad Tev atliek tikai viens - ķerties pie darba un sākt rakstīt. Kā vislabāk uzrakstīt motivācijas vēstuli? Lasi mūsu iepriekšējā rakstā!

    Stafferty Corporate Websites
    Загрузка...
    Хочу в Stafferty!
    Загрузка...
    Заявка на услугу
    Загрузка...
    Logo Stafferty
    Загрузка...
    Logo Stafferty
    Загрузка...
    Logo Stafferty
    Загрузка...