Mājdzīvniekiem draudzīgs birojs
    Uz ziņu sarakstu

    Mājdzīvniekiem draudzīga darba vieta — inovācija, kas sniedz darbiniekiem labklājību?

    Mājdzīvniekiem draudzīga darba vieta — inovācija, kas sniedz darbiniekiem labklājību?

    Šķiet, ka daudzos uzņēmumos pastāv tendence ņemt līdzi uz darbu savus mīluļus. Tas varētu būt globālās pandēmijas rezultāts — COVID-19 uzliesmojuma laikā cilvēki palika mājās, adoptēja mājdzīvniekus, un ir tikai pašsaprotami, ka mājdzīvniekiem un viņu saimniekiem izveidojās ļoti cieša saikne. Lai arī šī ideja izklausās kā īsta jautrība, tomēr mājdzīvnieki birojā var sniegt virkni ieguvumu darbinieku labsajūtai, un mājdzīvniekiem draudzīgai biroja videi pilnīgi noteikti ir daudz priekšrocību.

    Kā tieši mājdzīvniekiem draudzīgs birojs var būt labvēlīgs?

    • Emocionālais atbalsts. Mājdzīvnieki birojā var uzlabot darbinieku garīgās veselības stāvokli vairāk, nekā jūs varat iedomāties. Piemēram, pētījums, ko Apvienotajā Karalistē veica Jorkas un Linkolnas Universitāte, apstiprināja, ka mājdzīvnieki var palīdzēt mazināt stresu. Iespējams, ka darbinieka nepieciešamība pavadīt laiku kopā ar savu mīluli, ir visefektīvākā pieeja, kā likt novērst domas no darba un paņemt nelielu pārtraukumu, jo šis prieka un smieklu pārpilnais pārtraukums ir visspēcīgākais līdzeklis pret darbā radīto stresu un nogurumu.

    • Fiziskā veselība. Mājdzīvnieka klātbūtne neapšaubāmi var uzlabot cilvēka fizisko aktivitāti, taču īso pārtraukumu darbā ar datoru, lai izvestu suni pastaigā vai vienkārši paspēlētos ar mīluli, var uzskatīt par vērtīgu vingrinājumu.

    • Sociālās attiecības. Mājdzīvnieka atrašanās birojā varētu būt lielisks sarunu aizsākšanas iemesls vai vienkārši lielisks sarunu temats kopumā. Lielākā daļa mājdzīvnieku, tāpat kā cilvēki, alkst pēc socializēšanās, tāpēc, ja, piemēram, daži darbinieki ņemtu līdzi savus mīluļus uz darbu, mājdzīvniekiem tā būtu lieliska iespēja izveidot ciešu savstarpējo saikni un socializēties.

    Kā izveidot mājdzīvniekiem draudzīgu biroju?

    Ja nolemjat pārveidot savu biroju par mājdzīvniekiem draudzīgu vidi, jums ir jāpārdomā dažas lietas pirms kaut ko sākat darīt. Vissvarīgākais, kas būtu jādara, ir jāpajautā, vai ikviens uzņēmuma darbinieks būtu ar mieru atbalstīt šo ideju, un vai ir kāds darbinieks, kuram ir alerģija. Visbeidzot, jums ir jāpārliecinās, vai cilvēki, kuri uz darbu vestu mājdzīvniekus, strādātu drošā un slēgtā telpā, un vai cilvēkiem, kuri nevēlas atrasties vienā telpā ar mājdzīvniekiem, būtu nodrošināta slēgta telpa, kurā mājdzīvniekiem nav atļauts ienākt.

    Mājdzīvniekiem draudzīga biroja pamatnoteikumi.

    • Tiem, kuri kādu iemeslu dēļ nevēlas strādāt mājdzīvnieku tuvumā, ir jānosaka apstākļi darbam telpā, kurā mājdzīvnieki nevar iekļūt.

    • Biroju būvniecības noteikumos ir jāatļauj mājdzīvnieku turēšana iekštelpās.

    • Mājdzīvniekam ir jābūt psihiski līdzsvarotam un vakcinētam.

    • Tāpat mājdzīvniekam ir jābūt labi apmācītam, paklausīgam, pašpārliecinātam un spējīgam sazināties ar cilvēkiem un citiem mājdzīvniekiem. Mājdzīvnieks nedrīkst uzbrukt nevienai citai būtnei birojā.

    • Mājdzīvnieks nedrīkst traucēt citus darbiniekus ar troksni, piemēram, riešanu, kviekšanu vai pastāvīgu postījumu nodarīšanu.

    • Birojam ir jābūt sakoptam un sakārtotam.

    • Mājdzīvnieka saimnieks uzņemas pilnu atbildību jebkāda objekta bojājuma vai cilvēkam gūtas traumas vai uzbrukuma gadījumā.

    Stafferty Corporate Websites
    Загрузка...
    Хочу в Stafferty!
    Загрузка...
    Заявка на услугу
    Загрузка...
    Logo Stafferty
    Загрузка...
    Logo Stafferty
    Загрузка...
    Logo Stafferty
    Загрузка...