Kā uzlabot savu LinkedIn profilu?
    Uz ziņu sarakstu

    8 vērtīgi padomi, kā uzlabot savu LinkedIn profilu

    8 vērtīgi padomi, kā uzlabot savu LinkedIn profilu

    Mūsdienu digitālajā laikmetā ne tikai CV ir pirmais iespaids, ko Tu atstāj uz darba devējiem, bet arī Tavs LinkedIn profils. Tāpēc ir svarīgi šajā sociālajā platformā prezentēt sevi pēc iespējas kvalitatīvāk un labāk.

    Spēcīga, visaptveroša un profesionāla LinkedIn lapa ir lielisks veids, kā sazināties ar citiem nozares profesionāļiem, personāla atlases speciālistiem, kā arī sekot līdzi mērķtiecīgiem uzņēmumiem. Tāpēc spilgta un aktīva LinkedIn profila izveide ir ļoti svarīga, lai palīdzētu Tev izcelties darba devēju acīs, meklējot savu nākamo amatu. Šeit ir 8 labākie padomi, kā palīdzēt Tavam LinkedIn profilam izcelties darbā iekārtotāju acīs:

    1. Izvēlies profesionālu fotogrāfiju un galvenes attēlu!

    Darba devējiem apskatot Tavu profilu, pirmo vizuālo iespaidu rada Tavs fotoattēls un galvenes attēls, tāpēc ir ļoti būtiski pārliecināties, ka esi izvēlējies vispiemērotāko fotogrāfiju. Izvēlies pārliecinošu portretu galvas un plecu ietvarā, kas atspoguļo Tavu biznesa personību. Kas attiecas uz Tavu izvēlēto galvenes attēlu – kāpēc gan neizvēlēties kaut ko motivējošu vai iedvesmojošu?

    2. Izveido izcilu virsrakstu un kopsavilkumu!

    Virsraksts ir redzamākā teksta rindiņa Tavā profilā, sākot no tā brīža, kad komentējat kādu ierakstu, līdz brīdim, kad nosūtat savienojuma pieprasījumu. Tā vietā, lai vienkārši aprakstītu savu pašreizējo ieņemamo amatu, vai amatu, ko meklējat, ieteicams profila kopsavilkumā ierakstīt īsu frāzi, kas atspoguļo Tavus karjeras mērķus. Tāpat arī ieteicams uzsvērt, kāpēc Tev patīk sava izvēlētā profesija, un ko vari piedāvāt nākamajiem darba devējiem, norādot savus galvenos sasniegumus un statistiku, lai palielinātu uzticamību.  

    3. Esi aktīvs!

    Lielisks veids, kā palīdzēt savam LinkedIn profilam izcelties citu lietotāju plūsmā, tai skaitā personāla atlases speciālistu un potenciālo darba devēju, ir proaktīvi atzīmēt “Patīk” ierakstiem, komentēt tos un dalīties ar saturu. Atzīmējot atbilstošos ierakstus no organizācijām, kurām sekojat, kā arī piedaloties diskusijās, iespējams radīt pozitīvu priekšstatu par sevi darba devējiem, kuri pārskata Tavu lapu.

    4. Paplašini savu tīklu!

    Viens no vienkāršākajiem veidiem, kā noteikt jaunas iespējas darba tirgū, ir liela un atbilstoša citu nozares profesionāļu un personāla atlases speciālistu tīkla izveide. Mēģini meklēt grupas LinkedIn, lai atrastu konkrētās lapas, kas Tev patīk un interesē. Turklāt, kāpēc gan neņemt piemēru no kāda LinkedIn profila, kas iekļaujas Tavā motivācijas grupā?

    5. Izveido organizētu un viegli pārskatāmu darba pieredzes sarakstu!

    Neviens darba devējs nevēlas lasīt eseju, apmeklējot Tavu LinkedIn lapu. Ja viņš vēlēsies uzzināt sīkāku informāciju, viņš lūgs apskatīt Tavu CV. Pierādīta līdzšinējā darba pieredze, kas ir detalizētā, skaidrā un pārlasāmā formātā, ir tas, ko darba devēji meklē. Tāpēc svarīgi izcelt savus galvenos sasniegumus katrā amatā, vienlaikus izvairoties no nepiemērotu atslēgvārdu pārmērīgas lietošanas.

    6. Apliecini kolēģu prasmes un pieprasi apstiprinājumus vai ieteikumus!

    Proaktīva attieksme pret kolēģu sasniegumiem un prasmēm palīdzēs darba devējiem parādīt to, ka esi izveidojis stabilu sociālo un profesionālo tīklu ar saviem kolēģiem. Atgriezeniskā saikne (apstiprinājumi un ieteikumi) ne tikai palīdzēs Tavam profilam vairāk izcelties, bet arī veicinās vispārējo uzticamību darba devēju skatījumā. Noteikti atzīmē savā profilā visas prasmes, kā arī pārliecinies, ka vari tās apstiprināt ar savas profesionālās asociācijas starpniecību.

    7. Dalies ar saviem sasniegumiem!

    Dalies ar saviem personīgajiem sasniegumiem vai paveiktajiem darbiem, ar kuriem lepojies. Šie instrumenti var palīdzēt izveidot vizuālu portfolio ar to, ko vari piedāvāt nākamajiem darba devējiem. Ja esi piedalījies kāda darba izveidē, vai Tavs darba devējs ir dalījies ar kādu no Taviem sasniegumiem, kopīgo to savā profilā, lai to redzētu Tavs LinkedIn tīkls! Tas var arī sniegt Tev iespēju izteikt personīgo viedokli un dalīties ar savām pozitīvajām domām par konkrēto projektu.

    8. Pievieno savam profilam visus papildu kursus, ko esi apguvis!

    Noteikti iekļauj visus papildu kursus, kuros esi piedalījies, un kuru rezultātā ir iegūta kvalifikācija. Turklāt, kāpēc gan neparādīt savas zināšanas un prasmju kopumu arī LinkedIn prasmju testos? Pievieno savā profilā savus LinkedIn mācību sasniegumus, papildu valodu kursus vai citus papildu akadēmiskos/brīvprātīgos sasniegumus. Tas palīdzēs nodrošināt, ka Tavs profils tiek parādīts biežāk personāla atlases meklējumos, vienlaikus parādot pierādītās zināšanas un iemaņas par Tavu profesiju un nozari, atstājot lielisku iespaidu uz potenciālajiem darba devējiem.

    Lai palīdzētu izcelties savam LinkedIn profilam, saglabā to pēc iespējas aktuālāku, atbilstoši norādot savas vēlmes, sasniegumus, kā arī to, ko meklē jaunā amatā, un ko potenciālie darba devēji varētu Tev piedāvāt. 


    Stafferty Corporate Websites
    Загрузка...
    Хочу в Stafferty!
    Загрузка...
    Заявка на услугу
    Загрузка...
    Logo Stafferty
    Загрузка...
    Logo Stafferty
    Загрузка...
    Logo Stafferty
    Загрузка...