Laika plānošanas metodes
    Uz ziņu sarakstu

    5 lieliski padomi labākai laika plānošanai

    5 lieliski padomi labākai laika plānošanai

    Kā reiz teicis amerikāņu investors, uzņēmējs un viens no pasaules bagātākajiem cilvēkiem Vorens Bafets – “Laiks ir nauda”. Tomēr laiks ir daudz vērtīgāks par naudu, jo zaudēto laiku nav iespējams atgūt. Lai gan mums katram ir dotas 24 stundas diennaktī, bieži rodas sajūta, ka laika ir par maz. Bet, izmantojot dažus noderīgus padomus, ir iespējams ievērojami uzlabot savu laika plānošanu.

    Ņemot vērā to, kā pavadi savas dienas stundas, Tu vari palielināt produktivitāti un dot jums vairāk laika atpūtai un relaksācijai. Tas ietver atbrīvošanos no lietām, kas lieki tērē mūsu laiku, koncentrējoties uz to, kas palīdz laiku izmantot maksimāli un pilnvērtīgi. Vai nezini, ar ko tieši sākt un Tev ir nepieciešams jauns motivācijas stimuls? Šeit ir pieci noderīgi padomi, kas palīdzēs Tev nokļūt pareizajā virzienā uz veiksmīgu un efektīvu laika plānošanu:

    • Izveido rutīnu

    Pat ja katru dienu Tavs grafiks ir atšķirīgs, pastāv dažas regulāras rutīnas, kas var palīdzēt optimizēt savu laiku. Piemēram, sākot dienu ar treniņu, veselīgām brokastīm vai meditāciju, Tu vari savas smadzenes “ieslēgt” produktivitātes režīmā. Tāpat arī mierīgas rutīnas izveidošana, kā piemēram, pagatavojot lieliskas vakariņas vai veltot laiku grāmatas lasīšanai, var kļūt par daļu no Tavas ikdienas rutīnas. Galvenokārt, veselīgu ieradumu ieviešana nodrošinās pamatu veiksmīgai plānošanai, ļaujot Tev justies apzinātākam par savu laiku.

    • Izvirzi darbību prioritātes

    Katras dienas beigās velti 10 līdz 20 minūtes, lai sagatavotos nākamās dienas rītam. Izveido sarakstu, kas sākas ar trim galvenajām lietām, ko vēlaties paveikt katru dienu, pēc tam sakārto pārējos uzdevumus svarīguma secībā. Protams, vienmēr ir neparedzamas lietas, kuras nav iespējams katru dienu ieplānot, bet, precīzi plānojot savu laiku, ir iespējams saglabāt savu centrālo uzmanību lietām, pie kurām vari atgriezties brīžos, kad pienākumi velk vairākos virzienos. Lai gan mēs visi vēlētos darīt pēc iespējas vairāk, pārāk daudz uzdevumu vienlaikus var likt mums justies emocionāli un fiziski “izkaisītiem”.

    • Maksimālās produktivitātes stundas

    Ne visiem produktīvākais laiks ir vienāds, tāpēc savas maksimālās produktivitātes stundas ir jāizvērtē individuāli. Ja jūties vislabāk rīta pusē, ieplāno savus vissvarīgākos uzdevumus tajā laikā, kad Tev ir pietiekami daudz enerģijas un koncentrēšanās spējas. Vieglākos un ikdienišķākos darbus atstāj uz pēcpusdienu, vai velti šo dienas daļu laika plānošanai, stratēģijai, atpūtai vai laika pavadīšanai kopā ar ģimeni. Apzinoties diennakts laikus, kad Tava enerģija ir visaugstākā, tiks ierobežota “laika izšķērdība”.


    • Optimizē tehnoloģijas

    Tiešsaistes kalendāri, digitālie taimeri un viedtālruņu lietotnes var palīdzēt sekot līdzi savam grafikam. Vēl viens ērts plānošanas rīks ir Google kalendārs, kas ļauj iestatīt paziņojumus par sapulču atgādinājumiem un projektu termiņiem. Dažādas lietojumprogrammas var palīdzēt arī tad, ja centies ierobežot laika tērēšanu, piemēram, ja Tavu uzmanību bieži novērš sociālie mediji, kā arī tas attiecas uz mājokļa uzkopšanu, ja strādā attālināti, vai arī ilgstošu tērzēšanu ar kolēģiem, ja atrodies birojā.


    • Atrodi savu ritmu

    Lai gan ir vairāki tiešsaistes rīki un lietotnes, kas palīdz izsekot laiku, vēl viens efektīvs veids ir ar roku rakstīta saraksta izveidošana, pierakstot uz papīra visas lietas, kuras nepieciešams izdarīt, un, izsvītrojot no saraksta katru izpildīto uzdevumu. Nav viena konkrēta ceļa, pa kuru būtu jāiet visiem, tāpēc nosaki sev vispiemērotāko veidu un sistēmu, kas ļaus Tev atrast savu ritmu.

    Veiksmīgas laika plānošanas uzlabošana sākas ar ikdienas ieradumu mainīšanu un ieviešanu. Lēnām sāc mainīt grafiku atbilstoši savām darba ražīguma stundām un novērtē, kādas ir izmaiņas Tavā ikdienā. Ievērojot šos padomus, Tu spēsi vairāk koncentrēties veicamajiem uzdevumiem un gūt labākus panākumus savu mērķu sasniegšanā.

    Stafferty Corporate Websites
    Загрузка...
    Хочу в Stafferty!
    Загрузка...
    Заявка на услугу
    Загрузка...
    Logo Stafferty
    Загрузка...
    Logo Stafferty
    Загрузка...
    Logo Stafferty
    Загрузка...