Padomi, kā veiksmīgi izturēt darba interviju angļu valodā
    Uz ziņu sarakstu

    Padomi veiksmīgai intervijai angļu valodā

    Padomi veiksmīgai intervijai angļu valodā

    Intervija ar potenciālo darba devēju ir izaicinājums ikvienam kandidātam, bet vēl lielāks pārbaudījums ir darba intervija angļu valodā. Intervijas svešvalodā parasti notiek, pieņemot darbā darbiniekus starptautiskā uzņēmumā, kad prasības otrās valodas zināšanām saistītas ar speciālista darba pienākumiem, nepieciešamību sazināties ar starptautisku komandu un vadītāju, dalību sarunās ar ārvalstu klientiem un partneriem.

    Pieredzes trūkums un satraukums pirms šādas tikšanās var ievest ikvienu strupceļā. Tāpēc mēs esam apkopojuši vairākus vērtīgus padomus, kas palīdzēs Tev veiksmīgi izturēt šo pārbaudījumu:

    • Nesāc interviju ar frāzi "Sorry for my English". Neizrādi nepārliecinātību, bet gan parādi sevi no vislabākās puses. Ja tomēr pirms intervijas esi satraucies, labāk teikt: "My English is a little bit rusty, I haven't used it much recently".
    • Esi gatavs saviesīgai sarunai jeb “small talk” intervijas sākumā. Tu vari iesākt to, piemēram, runājot par laikapstākļiem vai par biznesa centra, kurā notiek tikšanās, stilīgo interjeru. Ja intervētājs ir no kādas ārvalsts, var uzdot jautājumu par to, kā viņam/viņai patīk šajā valstī.
    • Sagatavo īsu stāstījumu par sevi angļu valodā. Intervijas jautājums "Tell me about yourself" paredz, ka sniegsi informāciju par saviem panākumiem un pildītajām funkcijām iepriekšējā darba vietā. Iepriekš pārdomā, kā Tu vēlētos raksturot savu pieredzi un prasmes kā speciālists, un sasniegumus konkrētajā uzņēmumā ("I have ... years’ experience working as ...").
    • Esi gatavs izmantot parocīgas frāzes, kas izcels Tavas labās angļu valodas zināšanas. Sarunā vari izmantot vairākas sekojošās frāzes angļu valodā:

    - I am ... hard-working, сustomer-oriented, responsible, creative, proactive, attentive to details, team player, results driven, good at multitasking

    - I have ... years’ experience in the field ...

    - I want to further my career in ...

    - I am looking forward to an opportunity to work in an international environment and with people from all over the world

    - Handle stress easily

    - To meet deadlines

    - Drive to succeed

    - ... in line with my qualifications

    - I expect experience-based remuneration

    - Competitive salary

    - What sets me apart from other candidates is...

    • Ja esi bezdarbnieks vai bieži esi mainījis darba vietu – savlaicīgi izdomā iemeslu. Personāla atlases speciālistam ir svarīgi saprast, kāpēc Tavā darba pieredzē ir pārtraukumi. Mēģini savā atbildē izslēgt tādus formulējumus kā: atlaišana pēc darba devēja iniciatīvas vai konkflikti ar vadību. Tas var radīt negatīvu priekšstatu par Tevi kā kandidātu. Mēs iesakām izmantot tādas frāzes kā "I resigned to focus on..." vai "I am looking for a more challenging position".
    • “What do you know about our company? Why do you want to get this position?", - ir bieži uzdoti intervijas jautājumi. Tavai atbildei vajadzētu iepriecināt topošo darba devēju, un izrādīt Tavu interesi par šo amatu: I'm eager to further my skills / start career working for your company as... a sales manager because.... Iepriekš izpēti organizācijas mājaslapu vai sociālos tīklus (vēlams angļu valodas versijā), kā arī pakalpojumu nosaukumus un vārdu krājumu, kas tiek pielietots konkrētajā jomā, lai sarunā spētu brīvi pielietot atbilstošos terminus.
    • Ja neesi sapratis uzdoto jautājumu – nekrīti panikā. Šāda situācija var gadīties bieži, it īpaši, ja intervētājam svešvaloda nav dzimtā valoda. Nebaidies vēlreiz jautāt: "I am sorry, I didn't catch / understand that, please, could you repeat it?" 
    • Ierasta prakse intervijas noslēgumā ir atklāti pajautāt, vai Tava darba pieredze ir piemērota šim amatam - Do you think that my experience is relevant for this position? - tas parādīs Tavu vēlmi un motivāciju strādāt šajā uzņēmumā.

     

    Galvenokārt, atceries, ka mierīgums un pozitīva attieksme būs Tavi galvenie sabiedrotie jebkurā komunikācijā. Personāla atlases speciālists ir tāds pats cilvēks kā Tu, un, visticamāk, arī viņam angļu valoda nav dzimtā valoda. Tāpēc nebaidies precizēt, jautāt vēlreiz vai atzīt, ka kaut ko nezini. Ar pienācīgu sagatavošanos Tu noteikti atstāsi vispozitīvāko iespaidu uz intervijas vadītāju.


    Stafferty Corporate Websites
    Загрузка...
    Хочу в Stafferty!
    Загрузка...
    Заявка на услугу
    Загрузка...
    Logo Stafferty
    Загрузка...
    Logo Stafferty
    Загрузка...
    Logo Stafferty
    Загрузка...