Galvenās atšķirības starp personāla atlasi un pieņemšanu darbā
    Uz ziņu sarakstu

    Kāda ir atšķirība starp pieņemšanu darbā un personāla atlasi?

    Kāda ir atšķirība starp pieņemšanu darbā un personāla atlasi?

    Personāla atlase un pieņemšana darbā ir divi atšķirīgi procesi, taču tie abi ir vienlīdzīgi svarīgi, lai atrastu un piesaistītu jaunus talantus uzņēmumam.

    Darbā pieņemšana ietver kandidātu pieteikumu pieprasīšanu un izskatīšanu atvērtai pozīcijai. Būtībā šis process sastāv no kandidātu meklēšanas un novērtēšanas, kad uzņēmumā nepieciešams aizpildīt noteiktu lomu. Turpretī, personāla atlase ietver nepārtrauktu izpēti, lai atrastu uzņēmumam labākos darbiniekus. Personāla atlasei jānotiek regulāri, nevis tikai tad, kad nepieciešams aizpildīt kādu amatu. Tas viss ir saistīts ar uzņēmuma atpazīstamības veidošanu talantīgu profesionāļu vidū, kā arī viņu pārliecināšanu, ka Jūsu organizācija ir piemērota viņu mērķiem un prasmēm.

    Darbā pieņemšana notiek, kad Jums ir nepieciešams aizpildīt kādu konkrētu lomu. Personāla atlase ir process, lai Jūsu organizācijai piesaistītu labākos talantus.

    Labākās darbā pieņemšanas prakses:

    Ja Jūsu uzņēmumam nepieciešams steidzami atrast talantīgu kandidātu, šeit ir daži ieteikumi, kas jāievēro, pamatojoties uz pašreizējām darbā pieņemšanas tendencēm:

    • Pamatoties uz kandidāta “mīkstajām” prasmēm (soft skills) nevis iegūtajiem diplomiem. Lai gan izglītība nav mazsvarīga, tam nevajadzētu būt noteicošajam faktoram, izvēloties kandidātu. Tādas prasmes kā komunikācija, radošums un pielāgošanās spējas ir būtiski un izšķiroši faktori, tomēr tos nav viegli iemācīt.

    • Koncentrēties uz sava uzņēmuma reputāciju. Lai piesaistītu kvalificētu kandidātu loku, ir svarīgi uzlabot uzņēmuma reputāciju. Tas nozīmē, ka nepieciešams pārvaldīt tiešsaistes atsauksmēm, tai skaitā arī risināt jebkādas negatīvās atsauksmes.

    • Esiet atklāti attiecībā uz kompensāciju. Lielākā daļa pretendentu izvēlas darba devēju, balstoties uz piedāvāto atalgojumu. Kā darbā pieņemšanas vadītājs centieties būt pēc iespējas atklātāks par atlīdzību.

    Labākās personāla atlases prakses:

    Personāla atlase ir nebeidzams process, kas var piesaistīt Jūsu uzņēmumam viskvalificētākos darbiniekus. Šeit ir dažas populārākās darbā pieņemšanas prakses:
    • Iesaistiet savu komandu. Pat tad, ja rekrūteru izmantojat ārpakalpojumu sniedzējam, personāla atlasei vajadzētu būt kolektīvam darbam. Izstrādājot amata aprakstus, noskaidrojiet pašreizējo darbinieku viedokli un ieteikumus.
    • Veiciniet savas darba vietas kultūru. Mūsdienās uzņēmuma kultūra ir viss. Potenciālos darbiniekus interesē ne tikai atlīdzība vai naudas kompensācija, bet viņiem ir svarīgi arī apzināties to, ka varēs kalpot mērķim un iekļauties pārējā komandā.
    • Piesaistīt un paturēt. Jums vajadzīgs ne tikai pievilināt potenciālos klientus ar lielu priekšrocību sarakstu un vilinošu uzņēmuma kultūru, bet arī koncentrēties uz viņu saglabāšanu ilgi pēc pieņemšanas darbā. Ieguldiet savu laiku jauno darbinieku apmācībā un attīstībā, kā arī noteikti ļaujiet jaunajiem darbiniekiem justies kā neaizstājamiem. 

    Pieņemšana darbā un rekrūtēšana ir ļoti svarīga. Turklāt, daudzveidīgas un prasmīgas komandas izveide un saglabāšana palīdzēs uzlabot visas uzņēmējdarbības jomas. Izmantojot šos padomus un paņēmienus, Jūs vienmēr spēsiet uzņēmumam nodrošināt talantīgu un kvalificētu cilvēku virkni.

    Stafferty Corporate Websites
    Загрузка...
    Хочу в Stafferty!
    Загрузка...
    Заявка на услугу
    Загрузка...
    Logo Stafferty
    Загрузка...
    Logo Stafferty
    Загрузка...
    Logo Stafferty
    Загрузка...