IT ārpakalpojumi
    Uz ziņu sarakstu

    Vai ārvalstu tirgos pieejamie IT speciālistu ārpakalpojumi ir īsts risinājums?

    Vai ārvalstu tirgos pieejamie IT speciālistu ārpakalpojumi ir īsts risinājums?

    Priekšrocības, kādas sniedz IT ārpakalpojumi jaunattīstības valstīs, ir labi zināma un plaši apspriesta tēma. Milzīgs talantīgo un lojālo kandidātu skaits par nelielu samaksu. Kāpēc gan lai jums tāds nebūtu?

    „Bieži vien uzņēmumi, kuri izjūt IT darbinieku trūkumu, sāk apsvērt IT pakalpojumu izmantošanu no citas valsts, kas parasti ir kāda no jaunattīstības valstīm, kurā ir lēts darbaspēks. Uzņēmumi, kas meklē IT darbiniekus ārvalstīs, cer, ka tiem pēkšņi būs pieejami IT darbinieki neierobežotā skaitā, jo uzskata, ka viņi varēs piedāvāt ievērojami lielāku atalgojumu salīdzinājumā ar vietējo tirgu, tādējādi garantējot sev lojālu un talantīgu darbinieku,” stāsta „Stafferty Baltics” ģenerāldirektore Aušra Bendikaitė.

    Pirmkārt, tas ir mīts, jo:

    • Tas nav tik lēti, kā jūs domājat! Jā, iespējams, ka dažos gadījumos samaksāsiet mazāk, nekā jūs maksātu Latvijas darbiniekam, tomēr, vai darba kvalitāte atbildīs jūsu prasībām? Ne vienmēr. 

    • Diemžēl, bet nāksies jūs apbēdināt — nav tādas tumšas noliktavas, kurā sēž ieslēgti visi talantīgākie IT darbinieki un gaida, kad iedosiet viņiem kādu projektu. Talantu trūkums ir reāls visur pasaulē, pat jaunattīstības valstīs.

    • IT kadru mainība visā pasaulē ir liela, neskatoties uz viņiem piedāvāto atalgojumu un nosacījumiem. Lojālu izstrādātāju komandas tēls, kas novērtē jūsu darbu un nekad jūs nepametīs, vienkārši nepastāv mūsdienu globālajā IT tirgū.

    Tagad, kad realitāte ir skaidra, aplūkosim dažas problēmas, ar kurām jūs varat saskarties, pieņemot lēmumu par speciālistu piesaisti no ārvalstīm.

    • Kultūru atšķirības. Tas, kas ir pilnīgi pieņemams vienā kultūrā, piemēram, veids, kā tiek risinātas problēmas vai kā notiek saziņa ar kādu personu, citā kultūrā var tikt uzskatīts par ļoti rupju vai konfrontējošu rīcību. Tas, kā jūsu iesaistītās puses mijiedarbojas ar jūsu ārpakalpojumu partneriem, ļoti ietekmē projekta panākumus.

    • Valodas barjera. Pats par sevi saprotams, ka šie lielie uzņēmumi mūsdienu tirgū sazināsies angļu valodā, tomēr diezgan bieži dominē katrai valstij vai reģionam raksturīgais svešvalodas akcents. Tas var radīt daudzus pārpratumus un nesaskaņas valodas vai akcenta barjeras dēļ.

    • Atšķirīgs darba laiks. Atkarībā no tā, kur atrodaties, laika starpība starp jūsu uzņēmumu un vietu, kur strādā jūsu darbinieki, var būt pat 12 stundas.

    • Ar kvalitāti saistītas problēmas. Nereti uzņēmumi, kas darbojas Anglijā vai ASV un vēlas algot IT darbiniekus no Filipīnām vai Vjetnamas, viļas, jo beigās saprot, ka cerības neatbilda realitātei un darbinieku spējām tās piepildīt.

    • Ilgtermiņa darbs salīdzinājumā ar īstermiņa darbu. Daudzās pasaules daļās strādāt par ārštata darbinieku ir ne tikai pieņemami, bet arī vēlams. Parasti pagaidu darbinieki saņem 2 vai 3 reizes lielāku atalgojumu, salīdzinājumā ar pastāvīgi strādājošajiem kolēģiem, un viņi darbojas daudz interesantos uzņēmumos ar interesantiem projektiem, kuriem nepieciešami viņu pakalpojumi.

    Ceram, ka šie argumenti palīdzēs izlemt, vai esat gatavs izvēlēties ārvalstu tirgus darbiniekus un izvērtēt ar to iespējamos saistītos riskus, kas ietekmē ne tikai veiktā darba kvalitāti, iekšējo saziņu, bet arī ar personāla vadību saistītās problēmas.


    Stafferty Corporate Websites
    Загрузка...
    Хочу в Stafferty!
    Загрузка...
    Заявка на услугу
    Загрузка...
    Logo Stafferty
    Загрузка...
    Logo Stafferty
    Загрузка...
    Logo Stafferty
    Загрузка...