Tiešsaistes un tiešraides darba intervija
    Uz ziņu sarakstu

    Darba intervija tiešsaistē vai klātienē: kura piemērota tavam uzņēmumam?

    Darba intervija tiešsaistē vai klātienē: kura piemērota tavam uzņēmumam?
    Autors: Aušra Bendikaitė, Rīkotājdirektore

    Mūsdienās tradicionālā darba intervija klātienē vairs nav vienīgā iespēja uzņēmumiem, kas meklē jaunus darbiniekus. Tehnoloģijām attīstoties, intervijas tiešsaistē ir vienlīdz labs variants. Taču katram veidam ir savas priekšrocības un trūkumi. Šajā rakstā izvērtētas tiešsaistes un klātienes interviju priekšrocības un trūkumi, dodot iespēju uzņēmumiem izlemt, kurš variants labāk atbilst to vajadzībām.

    Darba intervija tiešsaistē

    Intervijām tiešsaistē ir vairākas priekšrocības. Pirmkārt, izslēdzot ģeogrāfiskos ierobežojumus, tās sniedz iespēju uzņēmumiem viegli un elastīgi sasniegt kandidātus visā pasaulē. Turklāt intervijas tiešsaistē ietaupa laiku un naudu, kas būt nepieciešama ceļam. Tās atvieglo plānošanu, vienkāršojot saziņu ar kandidātiem dažādās laika zonās. Intervija tiešsaistē ļauj arī novērtēt kandidāta prasmes digitālajā komunikācijā, kas mūsdienu attālinātā darba vidē kļūst arvien nozīmīgāka.
    Taču darba interviju organizēšanai tiešsaistē ir arī trūkumi. Intervijas norisi var iztraucēt tehniskas un tīkla problēmas, kā rezultātā abām pusēm nebūs tā labākā pieredze. Var būt grūti saprast neverbālās zīmes, tādējādi negatīvi ietekmējot intervētāja spēju atbilstoši izvērtēt kandidātu. Kā arī klātienes saskarsmes trūkums var kavēt personīgas saiknes veidošanos starp kandidātu un uzņēmumu.

    Darba intervija klātienē

    Intervija klātienē jau ilgstoši ir standarta prakse kandidātu izvērtēšanai. Viena no galvenajām klātienes interviju priekšrocībām ir iespēja uzreiz pamanīt neverbālās zīmes, izpētīt ķermeņa valodu un kandidāta iezīmes kopumā. Tās var sniegt svarīgu informāciju par kandidāta pašapziņu, profesionalitāti un atbilstību uzņēmuma iekšējai kultūrai. Klātienes saziņa veicina attiecību veidošanu un atraisa spontānām sarunām.
    No otras puses, darba intervijas klātienē var būt laikietilpīgas, īpaši, ja kandidātiem jāmēro tāls ceļš. Uzņēmumiem tas nozīmē arī veltīt resursus kandidātu uzņemšanai klātienē, tai skaitā, telpas intervijai un loģistikas apsvērumus. Turklāt ģeogrāfiskie ierobežojumi var liegt uzņēmumam piekļuvi daudzveidīgam kandidātu lokam.

    Uzņēmumam vajadzētu rūpīgi izvērtēt savas vajadzības, izvēloties darba interviju organizēt tiešsaistē vai klātienē. Intervijas tiešsaistē ir ērtākas, sniedz elastību un ļauj sasniegt jebkuru vietu pasaulē, savukārt intervijas klātienē veicina spēcīgāku personīgo attiecību veidošanu un ļauj labāk interpretēt neverbālās zīmes. Uzņēmumi, kuros darbs notiek attālināti, varētu izvēlēties intervijas tiešsaistē, bet uzņēmumi, kuri augstu vērtē personīgu saziņu un atbilstību iekšējai kultūrai, varētu dot priekšroku intervijām klātienē. Atkarībā no uzņēmuma mērķiem labākā izvēle var būt arī sabalansēta pieeja, kas izmanto abu stratēģiju priekšrocības.

    Stafferty Corporate Websites
    Загрузка...
    Хочу в Stafferty!
    Загрузка...
    Заявка на услугу
    Загрузка...
    Logo Stafferty
    Загрузка...
    Logo Stafferty
    Загрузка...
    Logo Stafferty
    Загрузка...