Attālinātais darbs: Vērtīgi ieteikumi, kas jāzina ikvienam
    Uz ziņu sarakstu

    Darbs attālināti: 7 padomi, kas Tev jāzina

    Darbs attālināti: 7 padomi, kas Tev jāzina

    Neatkarīgi no tā, vai pieaug pārvietošanās izmaksas, spēja kontrolēt savu laiku vai brīvība veltīt laiku saviem vaļaspriekiem, mūsdienās vairāk cilvēku kā jebkad agrāk izmanto iespēju strādāt attālināt. Tomēr strādāt attālināti nav tik viegli, kā tas izklausās. Attālinātais darbs ietver unikālu izaicinājumu kopumu, kas līdz ar to prasa unikālus risinājumus. Tāpēc mēs esam apkopojuši vērtīgus ieteikumus, kuri noteikti Tev noderēs, strādājot attālināti:

    1. Nebaidies jautāt, vai vari mainīt savu darba grafiku, lai atvēlētu laiku lietām, kas Tev ir svarīgas.

    • Šis būs atkarīgs no Tava priekšnieka un uzņēmuma, taču pastāv iespēja, ka, vienmēr pastāvīgi ierodoties darbā, kā arī veltot pienācīgi daudz laika un rūpīgi veicot visus pienākumus, darba devējs būs elastīgs pret Tevi. Piemēram, ja trenējies maratonam, vai pajautāt mainīt savu darba laiku no 9 līdz 5 uz 10 līdz 6, lai Tu varētu doties garā, agrā rīta skrējienā. Vai arī, ja katru ceturtdienas vakaru pulksten 17:00 Tev ir ieplānotas kādas nodarbības, pajautā darba devējam, vai vari sākt savu darba dienu stundu ātrāk, lai katru ceturtdienu varētu agrāk beigt darbu.

    2. Ikreiz, kad vēlies ceļot un mainīt savu grafiku, Tev ir jāpaziņo par to savam priekšniekam.

    • Attālinātajā darbā pastāv liela elastība, bet Tu nevari vienkārši pamest darbu dienas vidū, jo vēlies apmeklēt jogas nodarbību. Vairumā gadījumu Tev joprojām nepieciešams informēt kādu par to, ko esi ieplānojis, un kā Tu plāno kompensēt iekavēto darba laiku. Acīmredzot, katram uzņēmumam un priekšniekam ir dažādas ekspektācijas, taču lielākā daļa būs elastīgi tad, ja Tev ir skaidrs, ko vēlies darīt, kāds ir Tavs plāns un kā to gatavojies īstenot, neatstājot novārtā savu darbu.

    3. Tikai tāpēc, ka strādā no mājām, tas nenozīmē, ka Tev burtiski ir jāstrādā no mājām.

    • Ir saprotams, ka, strādājot no mājām, pastāv zināms komforts un drošība – ir miers un klusums, Tavs interneta pieslēgums ir uzticams (cerams), un Tev ir ērta mājas biroja iekārta. Tomēr, strādājot pusi no dienas vai divas dienas kafejnīcā, kopstrādes telpā vai pat viesnīvas vestibilā, iziešana no mājas var radīt brīnumus Tavai garīgajai veselībai. Kas par jēdzienu!

    4. Rezerves internets ir dzīves mainītājs.

    • Strādājot attālināti, Wi-Fi ir Tavs dzīvības spēks. Taču jebkurā laikā, kad dodies ceļojumā, Tevi uztrauks interneta kvalitāte, domas par to, kur iespējams strādāt, un kas notiks tad, ja pēkšņi konferences zvana vidū pārtrūks internets. Šādos gadījumos dzīvības glābējs ir rezerves internets. Nodrošini sev interneta pieslēgumu jebkurā vietā, kur uzturies, un pēc tam sameklē tuvāko kafejnīcu, viesnīcu vai restorānu, kur iespējams strādāt, ja negaidīti pazūd mājas internets.

    5. Lejupielādē savā tālrunī darba lietotnes, lai varētu pieslēgties, atrodoties ceļā.

    • Šo izdarīt, iespējams, ir visgrūtāk. No vienas puses, lietojumprogrammu lejupielāde ļauj uzturēt savienojumu ar darbu, kad, piemēram, dienas vidū jāaizskrien uz veikalu. Bet, monētai, protams, ir arī otra puse, jo tas nozīmē, ka saņemsi darba paziņojumus arī pēc darba laika. Tāpēc kārtīgi izsver savas iespējas, bet tādas lietotnes kā Zoom, MS Teams un Google Docs tālrunī būs Tavi glābēji. Turklāt, no šīm lietotnēm ir izslēgt paziņojumu saņemšanu pēc darba stundām, lai varētu atvienoties no darba brīvajā laikā.

    6. Lai arī cik maza tā būtu, atsevišķas darba telpas izveide Tavās mājās ir viena no galvenajām atslēgām.

    • Ļoti iespējams, ka Tu pirmās attālinātā darba nedēļas pavadīsi, pārvietojoties no savas gultas uz virtuves galdu un pēc tam uz dīvānu. Tas nāks par ļaunu ne tikai Tavai mugurai, bet arī dienas beigās Tev būs grūti atslēgties no darba un atgriezties dzīvē. Tāpēc ir ļoti svarīgi atrast darbam atvēlētu telpu. Ja atrodien nelielā studijas vai vienas guļamistabas dzīvoklī, izpēti nelielus, telpai draudzīgus rakstāmgaldus, kurus var, piemēram, ielikt istabas stūrī.

    7. Taisīšanās un ģērbšanās darba drēbēs veido milzīgu atšķirību.

    • Ņemot vērā to, ka vari strādāt no jebkuras vietas, apģērbam nav sevišķas nozīmes, ja vien Tev nav paredzēta svarīga tikšanās ar klienu. Ir skaidrs, ka viena no priekšrocībām, ko sniedz darbs no mājām, dāvā mums brīvību strādāt mājas drēbēs, nelikt kosmētiku un gulēt līdz palikušas piecas minūtes pirms darba dienas sākuma. Pat ja tas viss izklausās brīnišķīgi, tas diemžēl nenāk par labu mūsu produktivitātes līmenim, it īpaši, ja esi ģērbies pidžamā (jo tad ir krietni lielāka iespēja nejauši aiziet pagulēt diendusu). Tāpēc ir ieteicams izveidot ieradumu sataisīties un saģērbties tāpat kā tad, ja Tev vajadzētu doties uz biroju.

    Stafferty Corporate Websites
    Загрузка...
    Хочу в Stafferty!
    Загрузка...
    Заявка на услугу
    Загрузка...
    Logo Stafferty
    Загрузка...
    Logo Stafferty
    Загрузка...
    Logo Stafferty
    Загрузка...