Svarīgums un sagatavošanās uzņemšanai
    Uz ziņu sarakstu

    Jauno darbinieku uzņemšana un integrēšana: procesa nozīme un kā tai sagatavoties

    Jauno darbinieku uzņemšana un integrēšana: procesa nozīme un kā tai sagatavoties

    Jauno darbinieku uzņemšana un integrēšana darbā ir svarīga jebkura darbinieka karjeras sastāvdaļa. Jaunie darbinieki, kā jau tas ir sociālās mijiedarbības gadījumā, atstāj pirmo iespaidu uz uzņēmumu jaunajā darbā jau pirmajās darba dienās. Šajā rakstā mēs vēlamies pastāstīt, kāpēc jauno darbinieku uzņemšanas un integrēšanas process ir tik svarīgs, un ieteikt padomus, kā uzņēmums var sagatavoties veiksmīgam uzņemšanas procesam.

    Veiksmīga jauno darbinieku uzņemšanas un integrēšanas procesa nozīme

    Kā jau minējām iepriekš, veiksmīgs jauno darbinieku uzņemšanas un integrēšanas process garantē, ka jaunais darbinieks jaunajā komandā jutīsies gaidīts un līdzvērtīgs saviem kolēģiem. Tāpat tas garantē piederības sajūtu un var būt skaists sākums jēgpilnām darba attiecībām. Uzņemšanas un integrēšanas laikā jaunie darbinieki tiek iepazīstināti arī ar uzņēmuma vērtībām un mērķiem, lai jaunais darbinieks varētu saprast, vai šī vērtības ir saskaņā ar viņa uzskatiem.

    Vienkārši soļi, kā sagatavoties veiksmīgai jauno darbinieku uzņemšanai un integrēšanai:

    • Sāciet gatavoties pēc iespējas ātrāk. Lūdziet topošajam darbiniekam iesniegt nepieciešamos dokumentus, un sagatavojiet darbā pieņemšanai nepieciešamos dokumentus.

    • Nosūtiet nepieciešamo informāciju pirms pirmās darba dienas sākuma. Informējiet darbinieku par darba atrašanās vietu, autostāvvietu, laiku, kad darbiniekam jāierodas vai jābūt pieejamam tiešsaistē.

    • Sagatavojiet uzņemšanas paketi. Ja vien tas atbilst jūsu uzņēmuma politikai, sagatavojiet uzņemšanas paketi ar uzņēmuma suvenīriem. Ja jūsu uzņēmumā nav suvenīru, neliela dāvana un personalizēts apliecinājums liks jaunajam darbiniekam justies gaidītam.

    • Nosūtiet vēstuli visam uzņēmumam par jauno komandas papildinājumu. Jaunā darbinieka pirmajā darba dienā informējiet uzņēmumu par jaunu komandas sastāvu! Iekļaujiet vēstulē jaunā darbinieka amatu; vairums šādu vēstuļu ietver arī jautru faktu par darbinieka hobijiem vai personību.

    • Iepazīstiniet jauno komandas locekli ar pārējiem komandas biedriem. Labākajā gadījumā noorganizējiet tikšanos ar komandu klātienē birojā vai kādā citā darba vietā.

    • Skaidri norādiet, kādi ir pienākumi un mērķi. Vairumā gadījumu amata pienākumi ir aprakstīti darba sludinājumos vai darba interviju laikā. Tomēr pārliecinieties, ka jaunajam darbiniekam tas viss tiek atgādināts.

    • Pastāvīgi uzturiet kontaktus ar jauno darbinieku. Rīkojiet tikšanos reizi nedēļā ar jauno darbinieku, lai noskaidrotu, kādi ir viņa vai viņas panākumi un kas rada grūtības. Tas parādīs jūsu jaunajam darbiniekam, ka jūs patiešām rūpējaties par viņu un vēlaties, lai viņš vai viņa gūtu panākumus un pilnveidotos.

    • Dodiet laiku un esiet pacietīgs. Katrs cilvēks ir savādāks, tāpēc katram ir vajadzīgs atšķirīgs laika periods, lai „izlauztos cauri” un apgūtu svarīgāko materiālu jaunajam amatam.

    • Tikšanās pārbaudes laika beigās. Parasti pārbaudes laika beigas nozīmē algas pielikumu, taču tas nav vienīgais. Sniedziet jaunajam darbiniekam atsauksmi un garantiju, ka viņš vai viņa ir attaisnojis jūsu kā vadītāja cerības, jo tas viņam ir patiesi nepieciešams. 

    Stafferty Corporate Websites
    Загрузка...
    Хочу в Stafferty!
    Загрузка...
    Заявка на услугу
    Загрузка...
    Logo Stafferty
    Загрузка...
    Logo Stafferty
    Загрузка...
    Logo Stafferty
    Загрузка...