Kā atrast darbu bez pieredzes?
    Uz ziņu sarakstu

    Kā iegūt darbu, ja nav iepriekšējās pieredzes?

    Kā iegūt darbu, ja nav iepriekšējās pieredzes?

    Lai iegūtu darbu, ir nepieciešama pieredze, bet - lai iegūtu pieredzi, ir nepieciešams darbs.. Kā tikt ārā no šī labirinta un spert pirmos soļus karjeras virzienā? Neatkarīgi no tā, vai esi tikko pabeidzis skolu vai meklē jaunu karjeras ceļu, bez jebkādas pieredzes atrast pirmo darbi var būt ļoti grūti un nomācoši. Tāpēc mēs esam izveidojuši rakstu ar padomiem, kas palīdzēs sasniegt šķietami neiespējamo un iegūt darbu bez jebkādas pieredzes!

    1. Koncentrējies uz to, kas Tev IR

    Līdzīgi kā dzīvē, ir jānovērtē to, kas mums ir. To pašu iespējams attiecināt uz darba meklēšanas procesu. Pieredze, protams, ir svarīga, tomēr svarīga ir arī Tava attieksme pret darbu, Tava personība, izpratne par uzņēmumu un tā darbību, motivācija, izturība un nākotnes mērķi un idejas – saraksts ir bezgalīgs, tāpēc nebaidies minēt vairākas lietas, kuras, Tavuprāt, būtu vērtīgas.

    2. Pieredze, par kuru Tu nemaz neiedomājies

    Pirms nolem, ka Tev nav darba pieredzes, pārliecinies, vai tā vispār ir taisnība. Padomā par uzdevumiem, kurus iepriekš esi veicis un sniedz tiem konkrētu formulējumu. Piemēram, ja esi organizējis kādu sapulci, atbildējis uz telefona zvaniem – tā ir administratora pieredze. Ja esi izveidojis Facebook lapu vai bukletu – tas ir mārketings. Domā ārpus rāmjiem!

    3. Izcel savas “mīkstās” prasmes

    Atšķirībā no tehniskajām prasmēm vai “cietajām” prasmēm, mīkstās prasmes (angļu: soft skills) ir starppersonu un uzvedības prasmes, kas palīdz veiksmīgi sadarboties ar citiem cilvēkiem un attīstīt savu karjeru. Ja Tev nav darba pieredzes, padomā par citiem alternatīviem veidiem, kā Tu iepriekš būtu demonstrējis kādas no šīm prasmēm. Apskati jebkuru brīvprātīgā darba pieredzi un ārpusskolas aktivitātes, lai atrastu šo prasmju piemērus. Iekļauj šo pieredzi savā CV, lai demonstrētu savas mīkstās prasmes. Mīkstās prasmes ietver lietas, kas nav raksturīgas nozarei, bet ir būtiskas, lai labi veiktu darbu, piemēram:

    • Komunikācijas prasmes
    • Organizatoriskās prasmes
    • Problēmu risināšanas prasmes
    • Spēja pievērst uzmanību detaļām
    • Laika plānošana
    • Starppersonu prasmes
    • Radošums
    • Pielāgošanās spēja vai elastība
    • Komandas darbs
    • Līderība

    4. Tīklu veidošana

    Tīklošanās (angļu: networking) spēku nav iespējams pārvērtēt, neatkarīgi no tā, kurā nozarē vēlies strādāt. Sazinies ar profesionāļiem, izmantojot sociālos medijus vai sazinoties e-pastā, un uzaicini viņus uz kafiju vai vismaz telefona sarunu. Uzdod speciālistiem jautājumus par darbu, ko viņi dara, un kādu padomu viņi dotu cilvēkam, kas vēlas spert pirmos soļus konkrētajā jomā.

    5. Skaidri paud savu motivāciju

    Ja nebūs norādīta pietiekoša darba pieredze, darba devēji, protams, vēlēsies meklēt pierādījumus, ka Tevi patiešām interesē šis konkrētais amats un karjera, nevis vienkārši meklē darbu, lai samaksātu rēķinus. Pat ja labs atalgojums ir viena no mūsu galvenajām motivācijām, Tev jābūt gatavam skaidri izcelt vairākus iemeslus, kāpēc šī konkrētā pozīcija Tevi uzrunā.

    Stafferty Corporate Websites
    Загрузка...
    Хочу в Stafferty!
    Загрузка...
    Заявка на услугу
    Загрузка...
    Logo Stafferty
    Загрузка...
    Logo Stafferty
    Загрузка...
    Logo Stafferty
    Загрузка...