5 soļi, lai pieteiktos vēlamajai vakancei
    Uz ziņu sarakstu

    Kā veiksmīgi pieteikties darbam?

    Kā veiksmīgi pieteikties darbam?

    Darba pieteikums ir formāls dokuments, kurā ir apkopota Jūsu faktiskā izglītība un pieredze Jūsu potenciālajam darba devējam. Tajā ir ietverta konfidenciāla informācija par kandidātiem, ko var pārskatīt gan vervētāji, gan darbā pieņemšanas darbinieki.

    Jūsu darba pieteikums ir pirmais solis, kā Jūs sevi prezentējat potenciālajam darba devējam, tāpēc ir ļoti svarīgi to izdarīt pareizi. Tāpēc šajā rakstā mēs definējam piecas vienkāršas un efektīvas darbības, kas jāveic, lai pieteiktos vēlamajam darbam:

     

    Lai pieteiktos vēlamajam amatam, nepieciešams spert šos soļus, lai sasniegtu savus karjeras mērķus: 

    1. Meklē darbu sev vēlamajā jomā

    • Visizplatītākais veids, kā meklēt darbu savā jomā, ir veikt meklēšanu internetā. Tīmekļa vietnes, piemēram, LinkedIn, ļauj vieglāk sazināties ar darba devējiem, kuri meklē Jūsu prasmes un pieredzi.

    2. Darbinieku nomas uzņēmumu izpēte

    • Ja sākāt ar darba meklēšanu, nevis uzņēmuma meklēšanu, noteikti izpētiet katru uzņēmumu, kurā apsverat pieteikties. Spēcīgs sākumpunkts ir doties tiešsaistē uz uzņēmuma lapas sadaļu "par mums". Tāpat arī nepieciešams izpētīt uzņēmuma nosaukumu, lai noskaidrotu aktuālās ziņas, notikumus vai atsauksmes par uzņēmumu.

    3. Atjauno savu CV

    • CV atjaunošana pieteikšanās procesā nozīmē, ka ir jāpārliecinās, ka dokuments ir atjaunināts un optimizēts darbam, uz kuru piesakāties. Tas nozīmē, ka nepieciešams pievienot jaunāko izglītību, pieredzi un prasmes. Varat arī pielāgot savu CV amatam, uz kuru piesakāties, pārskatot darba aprakstu un savā CV izmantojot atbilstošus atslēgvārdus, kas attiecas uz Jūsu prasmēm.

    4. Iesniedziet savu pieteikumu

    • Pēc CV un motivācijas vēstules sagatavošanas Jums, iespējams, būs jādodas tiešsaistē un jāaizpilda pieteikums, kurā varat pievienot savus dokumentus. Izvairieties no kopēšanas un ielīmēšanas tieši no sava CV tiešsaistes lietojumprogrammā, jo tas var radīt formatēšanas problēmas. Tā vietā pārdomāti atbildiet uz katru jautājumu un veidojiet savu atbildi atbilstoši uzņēmuma vajadzībām.

    5. Pieteikuma papildvēstule

    • Darbā pieņemšanas vadītājiem nepieciešams laiks, lai sakārtotu CV un pieteikumus. Lai gan drīz pēc pieteikuma iesniegšanas Jums var rasties kārdinājums uzzināt atbildi, nogaidiet apmēram divas nedēļas, pirms sazināties, lai pārbaudītu pieteikuma statusu. Tādējādi darbā pieņemšanas vadītājiem ir pietiekami daudz laika, lai sakārtotu kandidātus, turklāt Jūs izskatīsieties profesionālāk. Ja Jums ir nepieciešamā kontaktinformācija, varat iesniegt pieteikuma papildu vēstuli e-pasta ziņojuma veidā darbā pieņemšanas vadītājam.

    Stafferty Corporate Websites
    Загрузка...
    Хочу в Stafferty!
    Загрузка...
    Заявка на услугу
    Загрузка...
    Logo Stafferty
    Загрузка...
    Logo Stafferty
    Загрузка...
    Logo Stafferty
    Загрузка...