Kas ir personāla atlase? | Definīcija, nozīme & process
    Uz ziņu sarakstu

    Kas ir personāla atlase?

    Kas ir personāla atlase?

    Ikvienas organizācijas sirds ir tās cilvēki. Neatkarīgi no tā, vai tie ir pārtikas preču veikalu darbinieki, inženieri, kas izstrādā jaunu produktu risinājumus, vai medmāsa, kas nodrošina aprūpi - uzņēmums bez tiem nevar pastāvēt, kā arī ieviest jauninājumus vai palīdzēt citiem. Turklāt, katra uzņēmuma panākumu pamatā ir arī personāla atlases speciālists, kura uzdevums ir identificēt, atlasīt un pieņemt darbā talantīgus cilvēkus. Lai gan tas izklausās vienkārši, veiksmīga pieņemšana darbā ir sarežģīts mākslas un zinātnes līdzsvarošanas darbs. Tāpēc aplūkosim tuvāk personāla atlases definīciju, tās nozīmi un to, kā izskatās darbā pieņemšanas process.

    Personāla atlase ir process, kurā aktīvi tiek meklēti, atrasti un pieņemti darbā kandidāti konkrētam amatam vai darbam. Personāla atlases definīcija ietver visu darbā pieņemšanas procesu, sākot no darba uzsākšanas līdz individuālā personāla integrācijai uzņēmumā.


    Kāds ir personāla atlases process?

    Tagad, kad esam definējuši personāla atlasi, apskatīsim pašu personāla atlases procesu. Kad esat apguvis darbā pieņemšanas pamatelementus, varat pielāgot savu pieeju, pamatojoties uz jūsu organizācijas īpašajām darbā pieņemšanas vajadzībām. Visā atlases procesā parasti ietilpst šādas darbības:

    • Personāla atlases vajadzību noteikšana. Personāla atlases speciālisti strādā ar darbā pieņemšanas vadītājiem un citiem personāla speciālistiem, lai noteiktu, kādi amati ir jāaizpilda, kā arī katrai lomai nepieciešamās prasmes un kvalifikācija.
    • Uzrakstīts amata apraksts, kurā ir īss darba kopsavilkums, amata pienākumi un nepieciešamās kvalifikācijas un prasmes. Veiksmīgi personāla atlases speciālisti izstrādā pārliecinošus darba aprakstus, lai piesaistītu kvalificētus kandidātus.
    • Darba sludinājuma reklamēšana. Nosakiet kanālus, kas vislabāk sasniegs darba meklētājus, piemēram, publicējot vakances darba sludinājuma portālos, kopīgojot sociālo mediju platformas un apmeklējot klātienes vai virtuālos darbā pieņemšanas pasākumus.
    • CV pārskatīšana, lai atrastu labākos kandidātus. Lai gan tas var būt laikietilpīgi, personāla atlases speciālisti zina, kam jāpievērš uzmanība, pārskatot CV, lai ātri noteiktu labākos kandidātus, piemēram, vai pretendentam ir nepieciešamās prasmes un vai tas ir pielāgots viņu CV tieši konkrētajam darba sludinājumam.
    • Darba interviju veikšana. Kad pretendentu loks ir sašaurināts, ir pienācis laiks veikt intervijas. Interviju skaits var atšķirties atkarībā no organizācijas un amata. Šajā posmā var notikt arī novērtējumi un atsauces pārbaudes.
    • Darba piedāvājuma pagarināšana. Kad tiek izvēlēts finālists, darba piedāvājums tiek pagarināts un sākas sarunas. Ir svarīgi arī sazināties ar kandidātiem, kuri netika atlasīti. Ikviens kandidāts ir pelnījis atbildi — pārdomāta informēšana ar noraidītajiem pretendentiem var pozitīvi ietekmēt jūsu uzņēmuma reputāciju.
    • Perfektā saderība! Kad kandidāts ir pieņēmis darba piedāvājumu, sākas darbā pieņemšanas un uzņemšanas process.

    Kā redzat, personāla atlase ir sarežģīta, bet svarīga jebkura veiksmīga biznesa funkcija. Jūsu svarīgā darba rezultāts būs organizācija, kas savu talantīgo darbinieku dēļ spēs sasniegt savu misiju un mērķus.


     


    Stafferty Corporate Websites
    Загрузка...
    Хочу в Stafferty!
    Загрузка...
    Заявка на услугу
    Загрузка...
    Logo Stafferty
    Загрузка...
    Logo Stafferty
    Загрузка...
    Logo Stafferty
    Загрузка...